
Tänään oli taas juhlapäivä, armas pääkokkimme täytti vuosia. Olen jalomielisesti luovuttanut leipuri Hiivan valtikan nuoremmille polville, jotenka jälkikasvu taikoi sulassa sovussa ja jouhevassa yhteistyössä herkullisen mustikkapiirakan. Täkäläisistä supermarketeista saa viidella taalalla herkullisia kakkuja ja piiraita, mutta ne tahtovat olla liian makeita meikäläisten makuun.

Vieraileva tähtileipurimme taikoi meille suussa sulavaa New Yorkin juustokakkua, jonka päälle sai valita mieleiset marjat. Mansikat on täällä makeita ja vadelmat täydellisiä muotovalioita. Mustikat on jättimäisiä pensasmustikoita, joiden maku ei vedä vertoja mummun pyydistämille suomalaisille metsämustikoille. Lisäksi ne ovat turhan sisäsiistejä syötäviä, niistä ei mene sormet ja huulet siniseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti