19. tammikuuta 2014

Suomi-muonaa

 
Täällä pitempään asuneet suomalaiset ovat ihan mahdottomia tietopankkeja sen suhteen, mistä kaupasta löytyy mitäkin suomalaista ruokaa tai mikä on paras amerikkalainen vastine. Me olemme aika hyvin löytäneet mukavasti murkinaa ihan amerikkalaisesta tarjonnasta, mutta välillä on vaan niin ihana saada makustella aitoja suomalaisia makuja.

Tänään kävimme Whole Foodsissa hakemassa luomuruisjauhoja sämpylöitä varten ja eiköhän mukaan tarttunut väkisellä Ryvitan näkkileipää ja hapankorppuja, joita löytyi valitettavasti vain kuminalla höystettynä. Vakavin korvikevaje on salmiakkiosastolla, laiha mutta herkullinen lohtu eli Pandan lakritsa kuulu kuitenkin useamman kauppaketjun valikoimaan. Fazerin sinisen voittanutta ei ole vastaan tullut, mutta Ghirardellin suklaa on omassa sarjassaan varsin maistuvaista.

3 kommenttia:

  1. Kivaa kun jotain tuttua löytyy. Meillä on samanlaiset ongelmat välillä. Täältä saa yleisesti mm. Valion voita ja Viola-tuorejuustoja. Näkkäriä satunnaisesti,sekä hapankorppuja, jotka ovat tosi kalliita. Salmiakkivarastot on vielä hyvät:) Kahvi on kallista, mutta löysin diplomaattikaupasta kohtuuhintaista suodatinkahvia. Raison valmistamia puuroja myydään Nordic- merkin alla. Hyvää on.
    terveiset Tbilisistä. NN

    VastaaPoista
  2. Vasta Amerikassa asuessa konkretisoitui, miten paljon ruokavaikutteita meille on tullut idästä. International Farmer's Marketin Venäjän osasto oli täynnä tuttuja makuja. Suosittelen sinne poikkeamista, jos ette ole vielä käyneet. Siellä oli jopa alatoopia, tosin valitettavasti valkosipulilla maustettuna.

    VastaaPoista
  3. Viikonlopun ruokaostokset kruunaa Carrofourin namihyllyn aarteet Pandan lakut ( viimeksi original, mustikka ja mix) ja Haribon lakunauharullat ehkä kerran kuukaudessa.
    Nyt nautitaan viikonlopun alkajaisiksi ihanaa lämmintä pakistanilaista leipää grillatun intialaisen kanan kanssa ja jälkiruokana thaimaalaiset hedelmäjäätelöjuomat...
    Ei kuitenkaan ruisleivän voittanutta mikään!

    VastaaPoista